• +420 603 495 229
  • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

33. Podzimní knižní veletrh v Havlíčkově Brodě

Ve dnech 6.–7. října 2023 navštívilo SPN – pedagogické nakladatelství, a. s. již 33. Podzimní knižní veletrh v Havlíčkově Brodě, kde vystavovalo celkem 143 nakladatelů. Každoročně je cílem veletrhu především propagace regionu a přiblížení nových titulů veřejnosti, učitelům, ale i odborníkům. Za dva dny dorazilo přes 14 000 návštěvníků z různých krajů České republiky a zástupci z SPN samozřejmě nemohli chybět.

Součástí veletrhu je i bohatý doprovodný program se zajímavými přednáškami. Letos návštěvníky nejvíce zaujala přednáška Petra Čorneje, který je naším autorem řady dějepisu pro střední školy, a který představil jeho novou knihu Spory o Jana Žižku. Očekávaný nový román Les v domě od Aleny Morštajnové vzbudil u návštěvníků také velký ohlas. Na akci proběhl křest nového románu Petry Dvořákové Pláňata, ale zaujal i nekorektní podcast Bohumila Pečinky a Petrose Michopulose Kecy & politika a řada dalších témat.

Tradičně se na veletrhu udělovala i řada cen. Cenu Kraje Vysočina za knihu spjatou s Vysočinou získala kniha Petra Čorneje Spory o Jana Žižku. Cenu města Havlíčkova Brodu za nejkrásnější knihu veletrhu získala kniha Apokalypsy a vize od Barbory Půtové a Jaroslava Róny. A Cenu Tiskáren Havlíčkův Brod, a. s., za nejkrásnější knihu získala kniha Vozíčkov od Markéty Vítkové a Zbyňka Švehly.

Jsme rádi, že jsme mohli být součástí tohoto veletrhu a že jsme se s vámi mohli setkat u našeho stánku SPN, zodpovědět vaše dotazy nebo i poradit. Budeme se těšit zase v příštím roce!