• +420 603 495 229
  • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Dva dny s didaktikou matematiky 2023

SPN – pedagogické nakladatelství nechybělo ani na 27. ročníku konference Dva dny s didaktikou matematiky, která se konala ve dnech 16.–17. února 2023. Pořadatelem akce akreditované MŠMT byla Katedra matematiky a didaktiky matematiky PedF UK spolu se Společností učitelů matematiky JČMF.

Na konferenci se přihlásilo téměř 190 učitelů matematiky prvního a druhého stupně základních škol, ale i středoškolských učitelů z celé České republiky.

Program byl opravdu bohatý. Dvoudenní blok přednášek zahrnoval jak workshopy, tak i odborné semináře pro podporu výuky a rozšíření odborné kvalifikace učitelů. V rámci programu představila redaktorka našeho nakladatelství i nabídku učebnic matematiky pro 1. a 2. stupeň základních škol z produkce SPN a v závěru proběhla k danému tématu krátká diskuze.

Naši redaktoři navštívili řadu zajímavých přednášek, zaujala je zejména přednáška Materiály k výuce finanční gramotnosti od Mgr. Jiřího Heluse a přednáška o využití Interaktivní GeoGebry, učebnice pro žáky 2. stupně od Nikoly Brůžkové.

Děkujeme pořadatelům za možnost se konference zúčastnit, vyučujícím pak za příjemná setkání a nové poznatky. Budeme se těšit na příští rok.